İlk 3D baskılı ahşap (Tahta) SPIRULA hoparlörler, modelini ücretsiz indirebilirsiniz

İlk 3D baskılı ahşap (Tahta) SPIRULA hoparlörler,


Akemake, tasarım ve teknoloji meraklıları bir ekip 3D baskı ve ahşap filament kullanarak güzel bir hoparlör yarattı. Eğer bazı bileşenleri yapmak için kendi 3D yazıcınız varsa, bu güzel hoparlör parça ve malzemeleri sadece 120 $ inşa edilebilir.
Akemake daha özel olarak 2 x 9 saat, 18 saat içinde sadece SPIRULA parça olarak tasarlanmış ve basılmış.
Açık yüzeyleri korumak ve mümkün olan en yüksek kaliteyi elde etmek için desteksiz (support) olmadan bu hoparlör yazdırıldı. 
Daha sonra her iki baskılı yarısı 2-bileşenli yapıştırıcı kullanılarak birbirine bağlandı. ". Montaj süresi yaklaşık iki saattir Bu sürenin içinde: yapıştırma, lehimleme ve montaj bileşenleri vardır. (4 " sürücü. Sürücü, ses konnektörleri ve kabloları)

SPIRULA 4.0 için kullanılan ahşap filament Timberfill sitesine göre ",% 100 doğal malzemeler ve doğada biyolojik yapılmış bir malzeme" Fillamentum. Bu Laywood-D3,% 40 geri dönüşümlü ahşap ve zararsız bağlayıcı polimerler içerir Kai Parthy tarafından icat edilen ve ahşap tabanlı 3D baskı filamenti . Yazdırdıktan sonra ahşap gibi kokuyor ve ayrıca ahşap gibi ele alınabilir.

Bileşenleri olmayan hoparlörün ağırlığı yaklaşık 650g olduğunu, bu nedenle bir Timberfill dışarıya doğru basılmış ve Baskı maliyetinin yaklaşık 52 $ olduğu belirtildi.
Kullanılan Bileşenleri  

Timberfill gelen SPIRULA Hoparlör - 52 $ (USD) 
Sürücü - W4-1052SDF - $ 40 (USD) 
Spike - SPS35/SC - 4adet başına 22 $ (USD) 
RCA konnektörleri - çifti başına 7 $ (USD) 
Toplam maliyeti yaklaşık 120 ABD Doları
Bu 3D baskılı modeli ahşap filement dünyada yazdırılan  ilk höperlör olarak tanımlayan  Kandler .Model ücretsiz olarak indirmek için Akemake sitesinde bulabilirsiniz

Akemake ; Budapeşte'de Tasarım Terminal sergilenen SPIRULA hoparlörleri (5-7 Haziran www.designterminal.com), 3D Londra'da Printshow (04-06 Eylül, 3dprintshow.com) ve TCT Birmingham sergileneceğini belirtti (30 Eylül - 2 Ekim www.tctshow.com).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CAD Programılarından 3D Çizimlerinizi Nasıl .stl Dosyasına Çevirebilirsiniz?

3D BASKI İŞLEMİNDEN SONRA YÜZEY UYGULAMALARI

3d Metal Printerlardaki Gelişme